Kuinka Inkun Ideapaja syntyi?

Inkeri Angelin perusti Ideapajan vuonna 1975 omakotitalonsa alakertaan. Hän oli jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle kotisisaren työstään, jonka myötä hän oli oppinut paljon erilaisia taitoja ja ideoita, joita halusi jakaa muillekin toteutettavaksi. Aluksi Inkku toimi vuosia yksin, ohjasi ja opasti, keksi ja kehitteli. Hänen neljä lastaan auttoivat mahdollisuuksien mukaan. Kysyntää toiminnalle riitti ja sana Inkun pajasta ja erilaisista kursseista alkoi kiiriä maailmalla. Alkuvuosilta asti ohjelmassa yhä edelleen on perinteisesti marraskuisen kynttiläkurssit (kynttilöitä kastamalla) ja joulukuiset piparimökkikurssit. Apuvoimiakin tarvittiin, ja ensimmäinen palkattu työntekijä Ideapajalle saatiin. Pian oli muutettava suurempiin tiloihin, ja perustettava yhdistys. Alunperin Inkku oli suunnittelut nimeksi Inkun Ideapankkia, mutta Ideapankki nimi oli jo varattuna. Inkun pajasta tuli Ideapaja, ja Inkun Ideapajan Ystävät ry rekisteröitiin virallisesti vuonna 1991. Toiminta koettiin merkitykselliseksi ja alueen asukkaita tukevaksi. Vantaan kaupunki ja Raha-automaattiyhdistys tukevat yhdistyksen toimintaa.

Inkun autotallista toiminta siirtyi Korsotalolle (jonka paikalla nykyisin S-market), jossa toiminta jatkui 14 vuotta. Siellä järjestettiin kaikille avoimia kädentaitokursseja sekä tilauskursseja pajalla, ja niitä pidettiin myös pajan ulkopuolella. Korsotalolla järjestettiin myös perinteisiä pihatapahtumia mm. vammaisille, joissa pelattiin, leikittiin ja paistettiin lettuja ja makkaraa.

Korsotalo purettiin vuonna 2002, mitä ennen paja muutti Korson kirkon yhteyteen seurakuntayhtymän tiloihin. Pajan toiminta siellä jäi lyhytaikaiseksi, sillä tilaan aloitettiin peruskorjaus ja pajan oli muutettava taas. Uudet tilat löytyivät Korson ydinkeskustasta osoitteesta Korsonpolku 4, jonne Ideapaja muutti helmikuussa 2005. Toiminta jatkui siellä 10 vuotta. Keväällä 2015 oli jälleen muuton aika. Tällä kertaa hiukan keskustan ulkopuolelle vehreään ympäristöön Ruusuvuoren koulun entiseen väistötilaan eli paviljonkiin, osoitteeseen Kisatie 21. Paikan nimi muuttui Ruusupaviljongiksi, ja se toimii nyt korsolaisten järjestöjen yhteisenä kokoontumistilana. Paviljongin käyttöä hallinnoimaan ja kehittämään perustettiin Ruusupaviljonki ry, jonka jäsenet koostuvat tällä hetkellä yhdeksästä paviljongin tiloja aktiivisesti käyttävästä järjestöstä. Inkun Ideapajalla on Ruusupaviljongissa omat nimikkotilat. Uudet tilat ovat avarat, valoisat ja esteettömät, mukaan voi tulla pyörätuolinkin kanssa.